Четвер, 25-04-2024, 04:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Мистецтво Нововолинська

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 5477
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2010 » Вересень » 17 » Поети серед нас, літературно-мистецька вітальня „Мамина криниця”.
18:44
Поети серед нас, літературно-мистецька вітальня „Мамина криниця”.
Нововолинська ЦБС
 
Поети серед нас
 
Шукаю слово не в забаві,
Шукаю слово у напрузі.
Його шліфую наче гравій,
Його кую неначе в кузні.
Схиляюсь в творчому горінні,
До тебе Українське слово.
Є. Шевчук
 
Поезія – невід’ємна частинка людського життя, надій і сподівань, поглядів і думок. І тільки вона здатна дарувати нам велич, красу, допомагати переносити біль і розчарування, відчувати душею радість і плакати від щастя.
 
У миті душевного неспокою вона стає ліками, цілющим джерелом енергії для кожної творчої особистості. І такі творчі обдарування об’єднує літературно-мистецька вітальня „Мамина криниця”.
 
Мамина криниця… Слова звучать дзвінко, лагідно, з любов’ю.
 
Саме під такою назвою з лютого 1992 року при центральній міській бібліотеці діє літературно-мистецька вітальня, яка продовжує традиції клубу „Барви слова”. Вона об’єднує людей однієї мети, духовно багатих, творчо обдарованих, тих кому не байдуже минуле, сучасне і майбутнє нашої держави. Адже все, десь у глибині душі переболіле, пережите, в результаті виливається в поетичні рядки.
 
Нашу вітальню відвідують люди різного віку, різних професій, уподобань, але всіх їх об’єднує любов до поезії, до літератури, мистецтва.
 
У рамках літературно-мистецької вітальні проводяться різноманітні масові заходи: поетичні вернісажі, тематичні, літературні вечори, зустрічі-діалоги, літературні, поетичні години і т. д.
 
„Мамина криниця” з кожним роком все більше залучає до себе поетів-початківців, і всіх тих, хто любить рідне слово, його красу і велич. Саме тут юні автори відшліфовують грані поетичного слова, отримують відгуки, поради, настанови старших колег.
Члени вітальні діляться досвідом зі своїми колегами по перу з інших міст області. Багато з них є авторами власних поетичних збірок. Друкуються в обласних та місцевих засобах масової інформації.
 
Літературно-мистецька вітальня на сторінці сайту Клубу Поезії журналу Дніпро (http://www.poetryclub.com.ua/litorg.php) має особистий код. Отже члени вітальні мають можливість представляти свої твори на всеукраїнському рівні.
 
Поезія очищає душу, робить людину духовно прекрасною. Сподіваємось, що видання першого випуску альманаху, готового до друку, стане справжньою подією у літературному житті міста Нововолинська. Хочеться звернутися до майбутніх читачів рядками вірша місцевої поетеси Галини Приступи:
 
Зайдіть у Храм Чужої Самоти, -
Де в римах закодована молитва
До світла, до добра, до чистоти, -
І скресне лід будення – суєти,
І серце причаститись повелить Вам…
Зайдіть у Храм Поезії святий…
 
Провідний бібліотекар ЦМБ,
заступник голови літературно-мистецької вітальні Любов Приступа
Переглядів: 1646 | Додав: Send | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright Tamada © 2010-2024
Безкоштовний хостинг uCoz