П`ятниця, 29-03-2024, 07:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Мистецтво Нововолинська

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 5477
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2010 » Червень » 1 » Українські конструктори склали автівку, яка може проїхати від Києва до, скажімо, Івано-Франківська лише на ... літрі бензину
13:23
Українські конструктори склали автівку, яка може проїхати від Києва до, скажімо, Івано-Франківська лише на ... літрі бензину

Нехай і поволі, зате економно

Українські конструктори склали автівку, яка може проїхати від Києва до, скажімо, Івано-Франківська лише на ... літрі бензину

Наші студенти здивували світ. На міжнародних змаганнях із енергетичної ефективності вони показали глядачам унікальний автомобіль - "Еко-Болід", який проїхав 570 кілометрів, споживши при цьому лише літр пального.

Студенти Харківського національного автомобільно-дорожнього університету стали першими українцями, які взяли участь у міжнародних змаганнях з енергетичної ефективності "Shell Еко-марафоні", що днями пройшли в Німеччині.

Цього річ тут змагалося 225 команд із 22-х країн світу. Кожна з них намагалася представити автомобіль, який може подолати найбільшу дистанцію, затративши при цьому якомога менше енергії. Українці першого місця не поспи проте учасники та судді змагань визнали - дебютували прекрасно.

Повернувшись в Україну, хлопці дістали в нагороду ще й дипломом від національної "Книги рекордів" за винахід, який потрапив у категорію "Технології".

"Три роки ми збиралися після занять і працювали над тим, аби винайти енергофективний автомобіль, - розповідає капітан команди Олександр Чернишов. - Завдяки енергоефективному бензиновому двигуну об'ємом 35 кубічних сантиметрів та вдалій конструкції машини ми таки домоглися того, що вона змогла проїхати відстань, яка дорівнює шляху від Києва до Івано-Франківська, споживши при цьому лише літр бензину”.

Для порівняння зазначимо: звичайний автомобіль в серед ньому витрачає приблизно 7—10 літрів пального на сто кілометрів. Тобто на 570 довелося 40-60 літрів. А тут - така економія!

Щодо самого автомобіля, то "Еко-Болід" важить всього лише 43 кілограми, має три колеса і розрахований на одного пілота.

"Максимальна швидкість — 60 кілометрів за годину. Хтось скаже — мало. Але ж перевага його в економності пального. Плюс він значно менше забруднює навколишнє середовище, якщо порівнювати зі звичайною автівкою", — наголошує винахідник.

До речі, як повідомив Ігор Підчібій, головний редактор "Книги рекордів України", який офіційно нагородив членів команди дипломом, автомобіль, який створили студенти, нині найбільш енергоефективний в Україні.

"Команда отримала диплом рекордсмена абсолютно справедливо. І я переконаний, що ці хлопці ще здивують світ не одним винаходом, а в нашій країні за такими автівками — майбутнє", — каже Ігор Підчібій.

"Ми хочемо модернізувати нашу машину, відрегулювати деякі деталі, підучити пілота і наступного року знову вирушити на "Еко-марафон". Упевнений - ми переможемо!" - каже Сашко.

Оля ПІЛІЩУК.

«ЕКСПРЕС» № 55 (5201) 27 травня — З червня 2010 року

Переглядів: 915 | Додав: Send | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright Tamada © 2010-2024
Безкоштовний хостинг uCoz